Banka Entegrasyonu Nedir?
Gelişen teknoloji dijital dünyada her gün yeniliklerin olmasını sağlıyor. Dijital dönüşümün bir parçası olan kuruluşlar da bu çağa ayak uydurabilmek ve verimliliklerini artırabilmek için yenilikleri takip eder.
Verimliliklerin artmasından yollarından biri de maliyet ve harcama gibi finans ve muhasebe alanlarında kontrolü sağlamaktır. Banka entegrasyonu da açık bankacılıkla birlikte işletmelerde büyük öneme sahiptir. İşletmeler, süreci anlamak için “Banka entegrasyonu nedir, nasıl yapılır?” konularında araştırmalar yapar.
Açık bankacılık kavramıyla birlikte gündeme gelen banka entegrasyonu, operasyonel süreçlerde banka hesaplarının ihtiyaçlarına destek olması için geliştirilen entegrasyonlardır. Banka entegrasyonu sayesinde işletmeler, banka hesaplarını farklı bir platform üzerinden yönetebiliyor. Aynı zamanda banka hesap verilerini farklı bir platforma aktarma işlemini gerçekleştirebiliyor.
Bu durum pek çok avantajı beraberinde getiriyor. Banka entegrasyonu işletmelerin finansal işlemleri yönetebilmesi için bankalarla elektronik ortamda iletişim kurmasını sağlıyor. Entegrasyon işlemi banka hesaplarının tamamına erişim sağlamasını, hesap bilgilerini ayrı arayüzde güncelleyebilmesini, para transferlerini gerçekleştirmesini ve verilerin senkronizasyonunu sağlar.
Banka entegrasyon programları işletmelerin banka hesaplarındaki işlemlerin muhasebe ve ERP yazılımlarına otomatik bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Bu işlem otomatik olarak gerçekleşirken mevcuttaki tüm bankaları bir platformda sunuyor.
Böylelikle tek tip bir veri haline dönüştürülüyor. İşletmelerin ödeme ve tahsilat zamanlarında işlemleri hesaptaki bakiyelere otomatik şekilde geçirilmesi işlemini gerçekleştiriyor. Varlık takibini anlık bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor. Kurumsal ve bireysel her alanda zaman tasarrufu avantajıyla dikkat çekiyor.
“Banka entegrasyonu nasıl yapılır?” konusu, kafa karıştırsa da işlemler oldukça basittir. Banka entegrasyon modülü ile bilgi girişlerinin yapılmasının ardından kullanım sağlanabilir.
Online banka entegrasyonu bankacılık işlemlerini kolaylaştırırken tek tıkla pek çok işlemin halledilmesine olanak tanır. Hesaplar arası transfer, ödeme ve tahsilat işlemlerinin bir arada yer aldığı arayüz ile zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar. İşlem takibi ile yapılabilecek hataları önlemeye yardımcı olur.
Banka entegrasyonları bankaların sağlamış olduğu API’lar ya da özel yazılımlar aracılığıyla yapılır. Bu yazılımlar işletme ve bankalar arasında doğrudan bir iletişim kurulmasını sağlar. Finansal veriler otomatik olarak senkronize olur ve bankacılık işlemleri gerçek zamanlı olarak takip edilebilir.
Banka Entegrasyonunun Avantajları
Dijital dünyanın getirdiği kolaylıklar işletmelere pek çok fayda sağlıyor. Banka entegrasyonu da işletmelerin bankacılık işlemlerinde çığır açan gelişmeler arasında yerini almış durumda.
Banka entegrasyonunun avantajları arasında manuel veri girişini azaltmak, hata ve zaman kayıplarını önlemek, iş süreçlerini otomatik hale getirmek, finansal verilerin doğruluğunu artırmak ve finansal yönetimi daha verimli bir hale getirmek yer alır. Ayrıca banka entegrasyonu işletmelere daha iyi bir nakit akış yönetimi, tahsilat süresinin hızlandırılması ve raporlamaların kolaylaşması avantajlarını da sağlar.
Banka entegrasyonu işletmelerin finansal işlemlerini verimli, otomatik ve güvenli hale getirmeye yardımcı olur. Bu entegrasyon sayesinde işletmeler bankalar ile daha etkin bir şekilde iletişim sağlayabilir. Böylelikle finansal yönetim daha iyi bir kontrol sürecine dahil olur.
Banka Entegrasyonu ile Neler Yapabilirim?
● Tüm banka hesaplarınızı ayrı ayrı takip etmek yerine KolayBi'Banka ile tek bir platform üzerinden takip edebilirsiniz. Zaman kaybını önlerken hesap akışını doğru bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Hesap hareketlerinize dair bilgilendirme alıp, bilgi paylaşımlarınızı otomatize ederek banka işlemlerinizi yönetebilirsiniz. Ödeme, fatura ve tahsilat işlemlerini otomatik hale getirerek iş yükünü azaltabilirsiniz.
● Gerçekleşen para transferi işlemlerinizde, ilgili cari ile banka hesap işlemini kolayca eşleştirebilirsiniz. Ödeme veya tahsilatın hangi müşterinize veya tedarikçinize ait olduğu otomatik olarak belirlenir.
● KolayBi'Banka modülünü ister masaüstü uygulaması ister mobil uygulama olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede banka verilerinize dilediğiniz zamanda istediğiniz cihazdan ulaşıp banka verilerinizi kolaylıkla yönetmeniz mümkün. Farklı cihazlardan eş zamanlı kontrol, özellikle büyük şirketlerde muhasebe departmanları ve diğer erişimi olan departman ve kişilerin takip işlemini kolaylaştırır.
● KolayBi'Banka; kurumunuzda kullandığınız ERP, CRM ve diğer uygulamalarla kolayca entegre edilebilir. Bu sayede gelen veriler otomatik olarak mevcut sisteminize aktarılır. Sistem değişmeden entegre olması kolay bir şekilde kullanım sağlar.
KolayBi'Banka Nedir?
KolayBi'Banka, KolayBi' içindeki banka entegrasyonu modülüne verdiğimiz isimdir. KolayBi'Banka; tüm banka hesaplarınızı tek bir platformdan anlık olarak takip etmenizi sağlayan, halihazırda kullanmakta olduğunuz ERP, CRM ve bunun gibi diğer uygulamalarınızla kolayca entegre olabilen kurumsal bir çözümdür. Pek çok avantajı bulunan KolayBi’Banka özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
● Hem ticari hem kişisel hesaplarınızla başvuru yapabilmeniz mümkündür. İster büyük ister küçük ölçekli işletmeleriniz için uyumludur. Bireysel hesapların takibini kolaylaştırmak için de kullanılabilir.
● Veriler 2-9 dakika içerisinde gelir. Optimizasyon süresinin kısa olması anlık takibi kolaylaştırır.
● Başvuru onay süreçleri bankadan bankaya değişmekle birlikte minimum 3 gün maksimum 30 gün sürer.
● Halihazırda 20'den fazla banka ile entegre bankacılık ve finans çözümleri sunan ve KolayBi’Banka uygulamasıyla kullanıcılarına çeşitli banka entegrasyonları sunan KolayBi, kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir arayüzle Servis Modeli Bankacılığı sistemine dahil olmayı hedefliyor. Konu hakkında detaylı bilgiye Servis Modeli Bankacılığı (BaaS) Nedir? blog içeriğimizden erişebilirsiniz.
Halihazırda 20'den fazla banka ile entegre bankacılık ve finans çözümleri sunan ve KolayBi’Banka uygulamasıyla kullanıcılarına çeşitli banka entegrasyonları sunan KolayBi, kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir arayüzle Servis Modeli Bankacılığı sistemine dahil olmayı hedefliyor. Konu hakkında detaylı bilgiye Servis Modeli Bankacılığı (BaaS) Nedir? blog içeriğimizden erişebilirsiniz
Başvuru Süreci
Çalışmakta olduğunuz her bir banka için ayrı formlar doldurmanız gerekir. Aynı bankada birden fazla hesabınız var ise tek bir form üzerinden her iki hesap için de başvuru yapabilmeniz mümkündür.
Banka başvurularının dikkat ile yapılması gerekir çünkü başvuru onay süreci yaklaşık 1 ay sürer. Başvuru formunun yanlış doldurulması durumunda bu süreç baştan başlanır.
Bu sebeple KolayBi'Banka banka entegrasyonu özelliğimizden yararlanabilmeniz için en az 6 aylık paket satın almanız gerekir. Genel olarak başvuru adımları şu şekildedir:
1. Banka başvurusu sonrası tarafımızdan müşteriye yollanan ilgili banka veya bankalara ait formlar doldurulur.
2. Her bir form imzalı ve kaşeli olarak ilgili bankanın herhangi bir şubesine ulaştırılır.
3. Başvuru onaylandıktan sonra müşteri banka hareketlerini KolayBi'Banka üzerinden görüntülemeye başlar.
Daha fazla bilgi almak için iletisim@kolaybi.com adresini veya canlı destek hattını kullanabilirsiniz.