Sadece 3 Adımda e-Arşiv Faturalarınızı GİB Portalına Gitmeden KolayBi’ Üzerinden Kesin !
1
İnteraktif Vergi Dairesi şifrenizle entegre olarak e-Arşiv Fatura portalınızı KolayBi'ye entegre edin.
2
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın zorunlu kıldığı 6.900 TL e-Arşiv Faturalarınızı KolayBi' ekranından oluşturun.
3
GİB portalına gitmeden KolayBi’ ekranı üzerinden e-arşiv faturalarınızı kolayca kesin.
e-Arşiv Fatura Kullanım Zorunluluğu Nedir?
Vergi mükellefi olan bir firmaya, aynı gün içerisinde 6.900TL üzeri bir fatura kesecekseniz, bu faturanın e-arşiv fatura formatında olması gerekmektedir.
Vergi mükellefi olmayan bir işletmeye aynı gün içerisinde 6.900TL üzeri fatura kesecekseniz, ilgili faturanın yine e-arşiv fatura olması zorunludur.
e-Fatura kullanımı zorunlu kılınan sektörlerin, ilgili hesap dönemindeki ciro haddi baz alınarak e-Arşiv Fatura uygulaması kullanım zorunluluğu bulunmaktadır.
GİB e-Arşiv Portal Entegrasyonu ile faturalarızı yönetmenin KolayBi' yolu var!
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın zorunlı kıldığı 4.400Bin TL - 5.000 TL e-Arşiv Faturalarınızı, GİB Portala gitmeden KolayBi' Ön Muhasebe Programı üzerinden tek ekrandan düzenleyebilirsiniz!
Tüm cihazlarınızdan fatura kesme imkanı KolayBi'de!
KolayBi Ön Muhasebe Programına dilerseniz mobil ya da masaüstü cihazlarınız ile erişim sağlayabilir, e-arşiv portal entegrasyonundan faydalanarak istediğinz her yerden e-arşiv faturalarınızı zahmetsizce oluşturabilirsiniz.
e-Arşiv Faturalarınızı KolayBi' ile zahmetsizce oluşturun!
Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuru şartı olmadan, en hızlı şekilde e-Arşiv portal uyglumasına entegre olabilirsiniz. E-Arşiv faturalarını kolayca düzenleyerek güvenle saklayabilirsiniz.
Tek ekrandan hızlı bir şekilde e-arşiv fatura kesin.
KolayBi’ e-Arşiv portal entegrasyon sistemi, fatura kesmek isteyen kişilerin iş yükünü hafifletiyor. Siz de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından zorunlu kılnan e-arşiv faturalarınızı KolayBi' ekosistemi üzerinden rahatlıkla düzenleyebilir, işletmenizi dijitalleştirebilirsiniz.
14 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın!
Şimdi KolayBi’ Ön Muhasebe Programını kullanmaya başlayın ve ücretsiz e-fatura kontörü fırsatından yararlanın!
e-Arşiv Portal Entegrasyonu ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Faydalı olacağını düşündüğümüz bazı soruları sizler için derledik
Kimler GİB portaldan fatura kesmek zorundadır?
e-Fatura sistemini kullananlar ve cirosu 5 milyon TL’nin üzerinde olanlara e-Arşiv fatura kesme zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca kesilen faturanın alıcısı vergi mükellefi ise ve faturanın KDV dahil tutarı 6.900TL ve üzerindeyse e-Arşiv fatura zorunluluğu bulunmaktadır. Aynı şekilde vergi mükellefi olmayan bireylere kesilen KDV dahil 6.900 TL ve üzeri tutarlardaki faturaların da mutlaka e-Arşiv fatura olarak hazırlanması zorunludur.
e-Arşiv portal uygulamasında, geriye dönük fatura düzenleyebilir miyim?
e- Arşiv portal uygulamasının, mükelleflere sağladığı sayısız kolaylıktan biri de geriye dönük fatura düzenlemesidir. Satış yaptığınız ya da hizmet verdiğiniz kullanıcıya en fazla 7 gün öncesi olacak şekilde, geriye dönük fatura oluşturabilirsiniz.
4.400 TL ve 5.000 TL tutarları, KDV hariç rakamlar mıdır?
e-Arşiv faturalar için belirlenmiş, güncel tutarlar olan 6.900 TL’ye KDV dahildir.
2023 yılı e-arşiv fatura kesme alt ve üst sınırı ne kadar?
e-Arşiv düzenlemek için 2024 yılı itibariyle tek limit 6.900 TL
Kestiğimiz faturalar, otomatik olarak karşı tarafa gönderiliyor mu?
e-Arşiv portal üzerinde kestiğiniz faturalar, otomatik olarak karşı tarafa gönderilmez. Kesilen faturayı; elektronik posta ile hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz. Ayrıca faturanın kağıt çıktısını alarak, göndermek de bir diğer seçenektir.
Faturamı yasal olarak kaç gün içinde düzenlemeliyim?
Mükelleflerin, kazançlarını faturalandırma zorunluluğu için belli bir süre belirlenmiştir. Fatura düzenleme süresi cumartesinin de dahil edildiği 7 iş günü olarak düzenlenmiştir. Bu süre içinde faturanızı mutlaka oluşturmanız gerekmektedir.
Evet. İnteraktif vergi dairesi bilgilerinizi KolayBi'ye entegre ederek, e-Arşiv Portal adresine gitmeden faturalarınızı KolayBi' üzerinden kesebilirsiniz.
E-Arşiv portal üzerinden işlem yapmak mali mühür/e-imza gerekir mi?
Evet. E-Arşiv portalı kullanırken kayıt esnasında e-imza ve mali mühür gereklidir. Sonrasında belirlediğiniz şifre ile işlemlerinize devam edebilirsiniz.
Yanıt almak istediğiniz diğer sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.