Gelir gider takibi ile işletmenize giren ve çıkan tüm parayı
tek ekrandan takip edin, hesabınızı internet olan her yerden tutun
Ön muhasebe işlemleriniz ile aynı ekranda farklı giderlerinizi de görebilir,
yaptığınız yüksek harcamaları kolayca takip edebilirsiniz.
İşletmenizin tüm gelir ve giderlerini takip etmek KolayBi’ ile çok kolay. Şirketinize giren tüm parayı ve yaptığınız ödemeleri tek ekranda görün, ayrı bir gelir gider takip programına gerek kalmadan kontrolü sağlayın. İsterseniz, alarm oluşturarak yaklaşan ödemelerinizde bildirim alın.
Şirketiniz için yaptığınız tüm büyük ve küçük harcamaları bir arada tutarak, düzenli gider kayıtları oluşturun. Hem ofis harcamalarınızı hem de faturalar, taksi veya yemek gibi ek masraflarınızı KolayBi’ ile kayıt altına alın.
Müşteri ve tedarikçiler haricinde, personelinizin maaş ve giderlerini de gelir gider programı ile takip edebilirsiniz. Tüm maaş, avans, prim ve ek ödemeleri sisteminize tanımlayın, ay sonunda ödemeniz gereken miktarı bir arada görerek hesabınızı doğru tutun.
14 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın!
Şimdi KolayBi’ Ön Muhasebe Programını kullanmaya başlayın ve ücretsiz e-fatura kontörü fırsatından yararlanın!
Hemen DeneZamanınızı alan tüm finansal operasyonlarınızı hızlandırın. KolayBi’ ile cari, fatura, nakit akışı takibi, stok yönetimi süreçlerinizi tek ekrandan yönetin!
Gelir gider takibi yapmak işletmeler için çok önemlidir. Bir hizmet sunan işletmede yapılan harcamalar ve kazanılan tutarın dengede olması gerekir. Sağlanan kazançtan fazla yapılan harcama çoğunlukla işletmeyi iflasa sürükleyebilmektedir. İşletmenin faal olduğu süre boyunca ödenmesi gereken kira, çalışan masrafları, vergi gibi kalemlerin kontrolünün doğru yapılması gerekir. Ödemelerin aksatılması sonrasında daha maliyetli olabilmektedir. Gelir gider takibi farklı yöntemlerle yapılabilmektedir. Klasik olarak defter kayıtlarıyla yapılabildiği gibi bilgisayar üzerinden de gerçekleştirilebilir. Defter kullanmak kağıt israfına neden olan ve veri kaybı yaşanabilecek bir yöntemdir. Bilgisayar üzerinden yapılan takip daha hızlı ve analizi daha kolaydır. Bilgisayarda yapılan takiplerde raporlama işlemi yapılabilmektedir.
Gelir takibi bilgisayar üzerinde farklı programlar üzerinden yapılabilir. Bilgisayar programları aracılığıyla kendinize uygun bir gelir tablosu hazırlayabilirsiniz. Hazırlanacak olan tablonun mali tablolar sistemine uygun olarak hazırlanması gerekir. Gelir tablosuna düzenli gerçekleşen gelir ve giderler yazıldığı gibi beklenmeyen harcamalarda yazılmalıdır. Genel olarak bir gelir tablosunda; brüt satış, satış indirimleri, maliyetler, faaliyet giderleri, kar ve zararlar, finansman giderleri, vergi kalemleri gibi veriler bulunmalıdır. Bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen online gelir gider takip bu işlemlerin takip sürecinde kolaylık sağlar. Tüm harcamaların kaydedildiği tablo işletme için hayati bir öneme sahiptir. Kar zarar oranı bu tablo sayesinde analiz edilebilir. Tablo hazırlamak bazı kişiler için zor ve anlaşılmaz gelebilir. Bu durumda direkt olarak online gelir gider programı kullanabilirsiniz. Yazılımı kullanıcı dostu olan bu programlarda harcama takibi yapmak hızlı ve güvenli. Bilgisayar programında tutulan kayıtlar size raporlama kolaylığı sunarken veri kaybı korkusu yaşamazsınız.
Gelir gider takip uygulaması güvenli bir şekilde veri kayıtlarınızı tutmanızı sağlarken size birçok kolaylığı beraberinde sunar. Parayı yönetmenizi kolaylaştırır ve bu sayede gelecek için doğru yatırımlar yapmanızı sağlar. Borç, rutin giderler ve kazançlarınızın durumunu aylık, haftalık ya da yıllık olarak görüntüleyebilirsiniz. İstediğiniz zaman diliminde istediğiniz raporu kısa süre içerisinde alabilirsiniz. Yüksek ya da sürekli yapılan harcamaların ne zaman ve nereye olduğunu tespit edip size bilgi verebilir. Gelir gider hesaplama uygulaması küçük ya da büyük işletme fark etmeden kullanılan en önemli veri takip sistemidir. Geleneksel yöntemle tutulan verilerde hata oranı yüksek olabilir. Herhangi bir bölümde yapılan hata tüm sisteminizi alt üst edebilir. İşletmenizi riske atmamak için harcama takibini doğru yaptığınızdan emin olmalısınız. Analiz yapılabilen bir uygulama kullanmanız işletmenizin gelecek planlarını şekillendirir. Bu sayede işletmenizin büyüme hızına bağlı olarak doğru yatırımlar yapabilirsiniz.
Gelir gider takip programı genelde benzer modülleri içerir. Programda bulunan cari hesap bölümü alacak ve borçların tutulduğu bölümdür. Alınan ödemeler ya da yapılacak olan ödemeler bu bölüme kaydedilmelidir. Kasa modülü işletmenin tüm hesap hareketlerinin görüldüğü bölümdür. Stok bölümü elinizde bulunan mala ilişkin verilerin bulunduğu bölümdür. Fatura ve irsaliye bölümü de alış ve satışın ardından faturaların yazdırıldığı bölümdür. Çek ve senet bölümüne ise yapılan çek ve senet işlemleri kaydedilmelidir. Banka bölümünde işletmeye ait banka hesapları bulunmaktadır. Personel bölümünde personel bilgileri yer alırken raporlama modülünde ise KDV, stok gibi istenilen verilerin raporu alınabilmektedir. Gelir gider uygulama programında tüm modüller birbiriyle senkronize şekilde çalışmaktadır. Bu sayede yapılan her bir işlem sonucunda gerçekleşmesi gereken işlemler art arda gerçekleşmektedir. İstenildiğinde tüm bu işlemlerin raporlama ve analizi yapılabilmektedir.
Gelir gider takibi yapmak için program kullanmak önemlidir. Program aracılığı ile gelir gider takibi yapmak, bütçenizi daha iyi organize etmenize yardımcı olur. Giderlerinizi ve gelirlerinizi karşılaştırarak size uygun program acılığı ile gelir gider takibi yapabilirsiniz.
Gelir gider takip programı, süreç boyunca gelirlerinizi, giderlerinizi hesaplayarak olası zararların önüne geçmenizi ve kârlılık oranını düzenli takip edebilmenizi sağlar.