İnternet kullanımının yaygınlık kazanması ile birlikte bilişim alanında yeni ve detaylı yaklaşımların varlığı ortaya çıkmıştır. Geniş düzeyde bilginin ağ platformunda rahatça dolaşabilmesi için yeni araç ve servis sistemleri kullanılmaya başlanmıştır. Bu da kullanıcıları anında kullanıma başlayabilecekleri, kaynak araştırması yapabilecekleri ve iletişim servislerini kolayca yönetebilecekleri bir konum haline getirmiştir.
Bilişim ve yazılım sektörü, tüm sektörlere kapsamlı hizmetler vermek için hazırlanan ve her ihtiyaca göre değişen içerikleriyle teknolojinin nabzını oluşturmaktadırlar. Bilişim sektörü şirketleri, eski usul muhasebe yöntemlerini geride bırakarak son teknoloji bulut web tabanlı sistemleri kullanır ve çağın gereksinimlerine göre hareket etmektedir. Web dünyasında büyük dalgalar yaratarak birçok sektöre ilham verecek olan bulut bilişim sistemiyle işletmelerin daha düşük maliyetler ve ileri düzey teknolojik hizmetlerle var olan rekabet ortamında daha düşük maliyetlerle işlerini takip edebilme imkânı sunar.
Uluslararası Bilgi ve Veri Birliği Komitesi (IAIDQ) yaptığı çalışmalarda gelecek yıllarda birçok farklı ölçekteki firmaların bulut web tabanlı bilişimi kullanarak şirket muhasebe programları gibi verilerini işlemek ve güvenle depolamak adına önemli adımlar atacaklarını söylüyor. Yazılım şirketleri için ise bu durum onları iş yükü yoğunluğundan ve zaman kaybından kurtarıyor.
KolayBi’ ön muhasebe alanında yaptığı bulut web uygulamasıyla şirketlerin yalnızca ofisteki işlemlerini değil aynı zamanda firmanızın sahip olduğu verimliliği ve zamanı, daha akılcı çözümler ile sürekli arttırmayı hedef alan gelişimsel bir bulut teknolojisidir. Tüm projeleriniz için size sunulan firma özelinde gelir gider takibi, projeye ait ödemeleri, masrafları tek ekrandan takip edebilirsiniz. Birçok farklı banka entegrasyonu sayesinde tüm ödeme ve faturalandırmalarınızı istediğiniz an istediğiniz yerde kolayca görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca size sunulan çok çeşitli ön muhasebe programı ile yaptığınız işlerde hangi projelerin kâr marjının daha yüksek olduğunu doğru ve güvenli bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.
• E-ticarette çeşitli proje ve operasyonları uyumlu bir sistem içerisinde yönetmek gerekir. Farklı kaynaklarda yer alan verilerinizi tedarik, ürün, satış ve dağıtım gibi ayrı ayrı kayıtlamalar yapmadan tek bir panelden kontrol edebilirsiniz. Bunun için geliştirilen çeşitli entegrasyon sistemleri mevcuttur. Örneğin, pazar yeri entegrasyon sistemi benzer ürünü farklı internet kanallarında satışa sunmaya yarar. Tüm bunlar için yapılması gereken firmanızın ihtiyaçlarını belirlemek ve doğru adımlarla süreci başlatmaktır. Son olarak da ön muhasebe programı kullanımı ile birbiriyle ilişkili olan bu sistemlerden bağınızın kopmamasını sağlayarak projenizi istenilen sonuca taşımaktır. Ek personel gücüne gerek kalmadan sanal mağazanızı kontrol edebilirsiniz.
• Ürünlerinizi pazarladığınız özel e-ticaret sitelerinde aynı anda başka bir ekran gerekmeksizin tek bir panelden satışa sunabilirsiniz.
• Stok takip programı sayesinde yeni bir sipariş aldığınızda elinizdeki stok miktarını görerek tedarik sürenizi hesaplayabilirsiniz.
• Yapılan ürün satışlarının e-faturalarını anında oluşturabilirsiniz. Vade tarihi yaklaşan faturalandırmalarınız için bildirimler alabilir, müşterilerinize isterseniz hatırlatma göndererek tahsilat akışını ayarlayabilirsiniz.
• Sipariş yönetimi ile kargo sürecini başından sonuna kadar yönetebilirsiniz. Müşterilerinizin memnuniyetinin artması şirketinizin pozitif yönde geri dönüşler almasını sağlar.
• Şirket muhasebe işlemleri için maliyet ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.
Kayıtlarınızı operasyonun başladığı andan itibaren beklemeksizin uygun veri giriş ekranına aktarmalısınız. Sonrasında yaptığınız raporlamalar sayesinde şirket yöneticileri ve ortaklar genel muhasebe için gerekli bu ön adımda gereken değişiklikleri yapabilir, anlık ve gerçek verilere ulaşabilirler.
Muhasebede 2 türlü kayıt sistemi mevcuttur. Bunlar basit kayıt ve bilanço usulü kayıt sistemidir. Ön muhasebe demek bu kayıt sistemlerine hazırlık oluşturmaktır. İşletmeler tarafından hazırlanan belgeler şirket personelleri aracılığıyla toplanır ve ortaya stok durumları, banka hesap durumları, borç-alacak-tahsilat gibi kayıtlar ortaya çıkarılır.